Potvrđeno: Medveščak se vraća u EBEL

Ostali sportovi 15. mar 201712:28 > 12:38
Izvor: Igor Šoban/Medveščak

Hokejaški klub Medveščak, posle četiri odigrane sezone u Kontinentalnoj hokej ligi, ponovo će igrati u "Erste Bank Eishockey Lige" (EBEL), potvrdio je predsednik zagrebačkog kluba Damir Gojanović.

Zahvaljujem svim klubovima EBEL-a kao i samom Predsedništvu lige što su nam omogućili takmičenje u ovom prvenstvu i radujem se iduće sezone na zagrebačkom ledu utakmicama Medveda s najboljim klubovima iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Češke i Italije. S ovom zvaničnom potvrdom ujedno započinju i naše pripreme za iduću EBEL sezonu. Sigurno je kako ćemo učiniti sve da Medveščak i dalje bude kvalitetan protivnik u prvenstvima u kojima se takmiči, te je sigurno kako će naši navijači i dalje uživati u profesionalnom hokeju i emocijama koje donosi – rekao je Gojanović.

Medveščak je za četiri godine učešća u KHL jednom izborio plasman u plej-of i to prve sezone 2012/13. i završio u prvoj rundi. Pre toga je četiri godine, od 2009. do 2013. igrao u EBEL šampionatu. Sva četiri puta ulazili su u plej-of, a dva puta su stizali do polufinala.