Marjanović: Ja sam kriv za neuspeh rukometašica

Ostali sportovi 16. dec 201414:31 > 14:31
Izvor: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović rekao je danas da nema alibija za neuspeh ženske selekcije na šampionatu Evrope i ocenio da je njegova odgovornost najveća.

„Nema nevinih među onima koji su bili u Osijeku. Tamo sam bio i ja, kao vođa ekspedicije i moja odgovornost je najveća. Na meni je 80 odsto, a na ostalima 20. Igračice su krive što nisu ispoštovale neke odluke selektora na terenu, a selektor jer nije dao ključne smernice u vođenju ekipe“, izjavio je Marjanović na veoma burnoj konferenciji za medije u beogradskom Hotelu M.

Novinari su insistirali da „neko“ preuzme krivicu zbog toga što su aktuelne vicešampionke sveta eliminisane već u prvoj fazi EP, sa tri poraza, ali Marjanović je odbacio mogućnost smene selektora.

„Ne mogu da razumem da su pojedini mediji proglasili Boškovića nestručnim, posle velikih uspeha koje je napravio. To nema nigde na svetu, samo kod nas. Bilo je grešaka i odgovornosti, ali ko bi mogao sada da se pojavi i kaže da može bolje da vodi tim. Jedini koji je smenjiv je predsednik saveza, ostali nemaju alternativu“, naveo je Marjanović.

On je dodao da glavni cilj – plasman na Olimpijske igre trenutno nije ni dalje, ni bliže, nego uoči šampionata Evrope.

„Nije izgubljena šansa, ali problem je kako je tim igrao, nadam se da ćemo naučiti na greškama. Mi iz rukovodstva smo imali jasnu koncepciju za ovo prvenstvo, da se ekipa podmladi, ali selektor je mislio drugačije i nismo želeli da se mešamo. Bilo je i objektivnih okolnosti, sve igračice su došle sa povredama, preduzeli smo sve da se oporave, ali jednostavno, imali smo mnogo pehova. Nemamo širok izbor igračica i moramo sve da ih čuvamo“, zaključio je Marjanović.

EPA

Selektor Saša Bošković rekao je da i dalje želi da predvodi nacionalni tim.

„Niko ne može da kaže da sam nestručan, vladam situacijom, detaljna analiza će objasniti, ali prvo želim da je saopštim Upravnom odboru. Bilo je mnogo pehova i teških situacija, ali želim da ostanem i ne znam zašto se to dovodi u pitanje. Grešio sam, ali sam moralan i pošten“, poručio je Bošković.

Rukometašice Srbije izgubile su sve tri utakmice na prvenstvu Evrope – od Crne Gore, Francuske i Slovačke, a priliku da izbore plasman na Olimpijske igre imaće na šampionatu sveta u Danskoj, na koji će tek morati da se plasiraju kroz kvalifikacije.