Fjuri se ipak ne povlači

Ostali sportovi 03. okt. 201617:22 > 17:25
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport, Richard Heathcote

Svetski šampion u teškoj kategoriji Tajson Fjuri ipak se neće povući u ovom trenutku. Tokom dana je na Tviteru objavio da će okačiti rukavice o klin, ali je par sati kasnije, na istoj mreži, otkrio da je u pitanju bila šala i da se sprema za odbranu titule.

– Hahahaham, mislili ste da ćete se lako oslobositi Ciganskog kralja! Ostajem. Najveći je samo pokazao kakvi su mediji. Tu-tu – glasilo je u tvitu Tajsona Fjurija.

Fjuri je vladajući svetski šampion u verzijama WBA, WBO i IBF, a do njih je došao pobedivši Vladimira Klička prošle godine, čime je napravio jedno od najvećih iznenađenja u istoriji u teškoj kategoriji.

Njihov revanš je dva puta zakazivan i otkazivan, prvo zbog Fjurijeve povrede, a potom i zbog zdravstvenih problema britanskog boksera. Pre samo nekoliko dana, u medijima se pojavila informacija da je Fjuri bio pozitivan na kokain, a on je odgovorio montažom sebe kao Tonija Montana, lika koji je Al Paćino glumio u filmu „Lice s ožiljkom“. Prethodno je Antidoping agencija Velike Britanije pokrenula istragu protiv Fjurija povodom informacija da je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu.