SEHA: Vardar lako protiv Gorenja

Ostali sportovi 28. sep. 201619:40 > 19:42
Podeli:
Izvor: Seha liga

Rukometaši Vardara nastavljaju sa sjajnih partijama u SEHA ligi. Momci iz Skoplja koji uz hrvatski Zagreb i mađarski Vesprem slovi za favorita kada je reč o osvajanju regionalnog takmičenja, pobedili su Gorenje iz Velenja sa 40:32.

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Vardar je posle sjajne partije kako u odbrani tako i u napadu, prvo polureme dobio sa 21:12. Već tada se bilo jasno da Makedonci grabe ka pobedi. Jedino se postavljalo pitanje kojim će rezultatom biti završen duel u Skoplju. Na kraju Vardar je slavio sa 40:32, a zanimljivo je da su Slovenci dobili drugo poluvreme sa 20:19.

TABELA: Vardar 19, Meškov Brest 10, Zagreb 9, Vesprem 9, Celje 9, Metalurg 4, Nekse 4, Gorenje 3, Prešov 3, Izviđač 0.

Srbija ove godine nema predstavnika u SEHA ligi. Prošle sezone ugled Srbije je branila Vojvodina i bila je sasvim solidna. Sezonu je završila u sredini tabele.

Dibirov je postigao 7, Moraeš 5, Stolilov 5 golova. Marsenić nije uspeo da se upiše u listu strelaca. S druge strane, za ekipu iz Slovenije najviše golova je postigao Brumen 6. Pratio ga je Luka Mitrović sa 4, ali to nije bilo dovoljno da se pruži dostojan otpor favoritu iz Makedonije.