Miler tuži skije da bi se vratio skijanju

Ostali sportovi 20. sep 201610:25 > 10:30
Izvor: Alain Grosclaude/Agence Zoom/Getty Images

Američki skijaš Bodi Miler tužio je “Hed”, proizvođača skija, pošto je doneo odluku da se vrati skijanju.

Miler je završio saradnju sa holandskom kompaniju prošle godine, kada je odlučio da više ne želi da se takmiči. Tom prilikom je potpisao raskid saradnje koji ga sprečava da se vrati takmičenju na skijama nekog drugog proizvođača u naredne dve sezone, pa zato pokušava da poništi taj sporazum i vrati se u Svetski kup.

Prema Milerovom pravnom timu, sadašnji ugovor ga sprečava da obavlja svoj posao ograničavanjem tipa opreme koju može da koristi. Sadašnji ugovor krši poslovni kod Kalifornije, koji zabranjuje bilo kakve dogovore koji sprečavaju nekoga da obavlja bilo kakav posao.

Miler želi da se vrati u Svetski kup koristeći skije Bomber, pošto je suvlasnik kompanije koja ih pravi. Američki skijaš je naglasio da bi to vrlo lako mogla da mu bude poslednja prava prilika da bude konkurentan u elitnom takmičenju i privuče atraktivne sponzorske ugovore koji su mu potrebni da bi izdržavao svoju porodicu.

Prvi čovek kompanije “Hed” Johan Elijaš je u ponedeljak odgovorio na Milerovu tužbu.

“Izuzetno sam razočaran što vidim da Bodi nema nameru da ispoštuje svoju reč i da namerava da naš dogovor zbog toga. Uradićemo sve što je potrebno da bismo odbranili svoja prava protiv Bodija. Uz to, Hed bi podržao Bodijev povratak u Svetskom kupu, ali to mora da bude sa Hed opremom”, istakao je Elijaš.