KHL: Dinamo u Minsku savladao imenjaka iz Rige

Ostali sportovi 15. sep 201621:36 > 21:37
Izvor: Getty Images Sport, Bruce Bennett

Dinamo iz Minska ostvario je drugu uzastopnu pobedu u KHL-u, ovoga puta bio je bolji od imenjaka iz Rige rezultatom 2:1.

U prvoj trećini, dva rivala bila su prilično izjednačena, viđeno je malo povoljnih prilika, a samo je Minsk imao jednu situaciju sa igračem više koju Elison i društvo nisu znali da iskoriste.

Inače, oba tima su loše započela sezonu, nalaze se u donjem domu Zapadne konferencije, pa je ova utakmica bila veoma bitna kako zbog mogućnosti da se osvoje bodovi, tako i zbog podizanja samopouzdanja.

Valjda i zbog toga intenzitet hokeja je u drugoj trećini bio na mnogo višem nivou, golmani Skrivens i Sedlaček imali su više posla, pa je 39. Minutu konačno viđen i prvi gol. Nakon odlične akcije, Mark Andre Granjanija pločica se odbila od golmana Sedlačeka, a istu je Jevgeni koviršin pospremio u gol.

U trećem periodu usledila je brza reakcija gostiju iz Rige, već u 44. Minutu na asistenciju Miksa Indrašisa mrežu domaćih majstorski je pogodio Lauris Daržins.

Do kraja regularnog dela bilo je šansi na obe strane, ali je ključni detalj vezan za 59. Minut kada je Patrik Malen napravio težak prekršaj i zaradio četiri minuta kazne. Prednost na ledu ekipa iz Minska iskoristila je u prvom minutu produžetka, kada je bivši igrač Medveščaka Met Elison pogodio za konačnih 2:1.

U subotu od 17h na Sport klubu HD peatite duel iz Bratislave, između Slovana i Medveščaka.