Poznati se bore da sačuvaju SD Radnički

Ostali sportovi 14. sep. 201615:52 > 15:54
Podeli:
Izvor: SD Radnički

Radnički sa Crvenog krsta je jedno od najstarijih sportskih društava u Srbiji, koje je dalo mnoge uspešne sportiste, trenutno se nalazi pred gašenjem.

Od 5. avgusta Radnički je ponovo bez struje, a 3.000 sportista, uključujući decu sa invaliditetom, godinama trenira u salama bez grejanja.

Sa ciljem da se skupi novac kako bi se platila dugovanja, SD Radnički 28. septembra u SC Šumice od 18 časova organizuje velikibokserski događaj, koji će okupiti šampione jugoslovenskog ringa, pevačke i glumačke legende, poznate sportiste i, nadamo se, mnoge druge.

„Ovo je još jedan pokušaj da spasemo klub i borimo se sportski do poslednjeg atoma snage, kao i do sada. Prvi put u svetu se organizuju bokserski mečevi veterana i ovo je jedinstvena prilika videti sve legende na jednom mestu. Uz pomoć velikih imena iz sveta sporta, glume i muzike, nastavljamo borbu za juniore i njihovu životnu šansu za bavljenjem takmičarskim sportom, za generacije koje dolaze i očuvanje tradicije Radničkog sa Krsta. Svi naši računi su blokirani , tako da sav novac od prodaje ulaznica direktno odlazi na račun EDB“, izjavila je Stanka Pejović, generalni sekretar SD Radnički.

U „Borbi za Radnički“ učestvuju bokserski šamipioni Ljubinko Veselinović, Rajko Džajić, Mirko Puzović, Srba Marić, Zoran Šekularac, Ljubiša Simić, Dragan Poleksić, Dejan Mitrović, Dragan Vujković i Perko Tamindžić.

Od glumaca su se u ovu akciju uključili Ivan Bekjarev i Goran Sultanović, od muzičara Bora Đorđević (Bora Čorba), Kornelije Kovač, bend Bane Ostojić Zarđali Ekser… Od sportista će svoj doprinos dati Dušan Kecman, Goran Kasum, Bratislav Bata Đorđević, Srećko Jarić, Nemanja Đurić…

Cena ulaznice je 600 dinara, a mogu se kupiti u prostorijama SD Radnički (Vojvode Šupljikca 31) ili SC Šumice (Ustanička 125/1).