Kapernikovi dresovi najprodavaniji u SAD

Ostali sportovi 07. sep 201616:18 > 16:20
Podeli:
Izvor: Harry How/Getty Images

Kvoterbek San Francisko 49ersa Kolin Kapernik iz protesta nije stajao tokom intoniranja himne Sjedinjenih Američkih Država, što mu je donelo probleme ali i neočekivani prihod pošto su dresovi sa njegovim imenom trenutno najprodavaniji.

Pre nego što je tamnoputi Kapernik rešio da bojkotuje nacionalnu himnu zbog rasnih problema u Americi, njegova oprema i dresovi su bili u vrhu najtraženijih artikala ali su se u utorak popeli na prvo mesto liste.

Kako je preneo ESPN prošle nedelje je prodato više Kapernikovih dresova preko timskog sajta San Franciska nego u proteklih osam meseci ukupno. Kvoterbek 49ersa je tako pretekao raning beka Dalas Kaubojsa Ezekila Eliota i vajd risivera Njujork Džajantsa Odela Bekama Juniora, koji su na drugom i trećem mestu po prodaji dresova.

Posle Kapernikovog gesta mnogi nezadovoljni navijači su zapalili dresove sa njegovim imenom, ali je naišao i na podršku.

U njegovu odbranu je stala američka reprezentativka u fudbalu Megan Rapino, kao i predsednik SAD Barak Obama, koji je naglasio da kvoterbek ima ustavno pravo da protestuje i da će to podstaći debatu o položaju Afroamerikanaca.