Kapernik ipak nije prvi kvoterbek San Franciska

Ostali sportovi 04. sep. 201609:30 > 09:32
Podeli:
Izvor: Harry How/Getty Images

Momak, koji je proteklih dana skrenuo pažnju na sebe, bojkotom nacionalne himne Kolin Kapernik, ipak neće biti prvi kvoterbek San Francisko Fortinajnersa na početku predstojeće sezone. Ta čast pripala je Blejno Gebertu.

Odluka trenera petostrukog Super Bol šampiona Čipa Kelija nije iznenađujuća. Kapernik je imao nekoliko nezgodnih povreda, koje su ostavile traga na njegovu igru, a Gebert je drugi deo prošle sezone regularno bio starter, stoga je ova odluka potpuno logična.

Sa druge strane, oko Kapernika je bilo mnogo kontroverzi u toku predsezone. Sedeo je za vreme intoniranja nacionalne himne, objašnjavajući to protestom protiv načina na koji se policija obračunava sa pripadnicima obojene populacije. Sigurno da mu ni taj „publicitet“ nije pomogao u borbi za prvog kvoterbeka.

Inače, pre dolaska Čipa Kelija za čoveka koji je učestvovao u Super Bolu 2013. maltene je bio spreman trejd, što zbog loših partija, što zbog otvorenog animoziteta određenog broja igrača prema njemu. Ipak, Kapernik je ostao, ali još nije vratio mesto startnog kvoterbeka San Franciska.