Policija planira bojkot 49ersa zbog Kapernika

Ostali sportovi 03. sep. 201618:25 > 18:26
Podeli:
Izvor: Harry How/Getty Images

Sindikat policajaca koji obezbeđuju stadion San Francisko 49ersa zapretili su da će bojkotovati utakmice tog tima zbog protesta Kolina Kapernika. Kvoterbek 49ersa se našao u centru pažnje poslednjih dana, pošto je na predsezonskim utakmicama odbio da ispoštuje intoniranje američke himne.

Kapernik je za svoju odluku da ne ispoštuje nacionalnu himnu istakao da je to bio protest zbog problema oko rasnih pitanja u Americi. On je tako dok je intonirana himna na jednoj utakmici sedeo na klupi, a na drugoj je bio u klečećem položaju. Tu nije stao, pošto je na jednom treningu nosio čarape sa policajcima svinjama.

Asocijacija policajaca Santa Klare je u svom saopštenju istakla da ukoliko 49ersi ne reaguju na Kapernikove proteste, neće raditi na njihovim utakmicama. Oko 70 policajaca iz Santa Klare obično obezbeđuje utakmice 49ersa na domaćem terenu.

49ersi novu sezonu otvaranju na svom “Levis” stadionu protiv Los Anđeles Remsa 12. septembra. Tim iz Kalifornije je prethodno, posle prvog Kapernikovog protesta, objavio da svaki individualac ima pravo da izabere da li će ili ne podržati proslavu nacionalne himne.