Borković na podijumu na Tajlandu

Ostali sportovi 28. avg 201613:31 > 13:32
Izvor: PR tim Dušana Borkovića

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je 21 bod tokom osmog vikenda sezone TCR serije, posebno zahvaljujući trećem mestu na drugoj trci.

Borković je tokom celog vikenda bio zapažen, a sada drži osmo mesto u generalnom plasmanu sa 117 bodova.

U prvoj trci, Borković je startovao kao sedmi i na toj poziciji ju je i završio, da bi u drugoj krenuo sa četvrte pozicije.

Trka je od samog početka bila puna uzbuđenja, pa je Tako Morbideli sa devete pozicije izbio na četvrtu, ali ubrzo i izleteo sa staze. Naš as je od samog početka trke prijavljivao ozbiljne probleme sa automobilom od blokade desnog točka, podupravljanja, problema da razvije brzinu na pravcu, a onda su ga dodatno i Komini i Verne prilikom obilaženja oštetili ozbiljnim udarcima.

U momentu kada je srpski as posle ova dva udaranja prijavio da ima problem sa kočenjem i skretanjem u desno i kada mu je glavni inženjer tima savetovao da čuva automobil i pušta sve ispred sebe, u 11. krugu Borković ga nije slušao. Srpski automobilista je sjajno obišao čak trojcu automobilista ispred sebe (Kusirija, Kominija i Vernea) i izbio na treću poziciju na kojoj je ostao do kraja trke.

“Bio je ovo najizazovniji vikend do sada. Ovako teške vremenske uslove nisam nikad doživeo. Jedva se diše od visoke vlažnosti i temperature. Uprkos velikim problemima sa automobilom uspeo sam da završim obe trke, uzmem bodove i popnem se na pobedničko postolje. Bilo bi neskromno da kažem da nisam zadovoljan jer mi je cilj bio samo da završim trke, s obzirom na sve pehove koje sam imao u prvom delu šampionata. Nadam se da ću azijsku turneju nastaviti u započetom ritmu”, rekao je Borković

Sledeća runda svetske TCR serije se održava u Singapuru 17. i 18. septembra.