Oproštaj Gocića i Nikića: Dotakli smo večnost

Ostali sportovi 21. avg 201601:09 > 01:15
Izvor: Getty Images, Ryan Pierse

Vaterpolisti Srbije su bili vrlo emitivni posle osvajanja zlatne olimpijske medalje u Rio de Žaneiru.

Ubedljivom pobedom protiv Hrvatske (11:7) Srbija je objedinila sve najsjajnije medalje sa najvećih takmičenja, a igrači su neposredno posle meča skandirali ime selektora Dejana Savića.

Sad si uzeo trofej Dejane, Dejane, Dejane…„, pevali su vaterpolisti i na ovaj način se zahvalili nekadašnjem velikom asu.

Savić nije imao sreće kao igrač da osvoji olimpijsko zlato, ali će njegovo ime ostati upisano u analima srpskog i svetskog vaterpola i zbog uspeha u Riju.

Koliko je olimpijska medalja značajna pokazala je i scena kada je kapiten, 34-godišnji Živko Gocić zaplakao.

Ovo su veliki šampioni i oni su danas dotakli večnost, kako bi naš „bucko“ rekao„, aludirao je Gocić na selektora Savića.

Ekipa je ušla u večnost, osvojili smo sve što se može, što nikome u istoriji nije pošlo za rukom„.

Gocić se, kao i Slobodan Nikić, zlatnom medaljom na OI oprostio od nacionalnog tima.

Ovo sam sanjao kada sam bio mali. Ja i Žile kada smo zajedno počinjali. Ovakav kraj reprezentativne karijere nisam mogao da zamislim„, istakao je Nikić, najtrofejniji srpski igrač.

„Nema lepšeg dana i osećaja. Još sam u stanju šoka. Pozdrav Za Srbiju, ovo je za njih. Znam da smo im kidali živce, ali na kraju smo osvojili“.

Osvrnuo se Nikić i na selektora Savića.

On je mega car, on je verovao u nas i dao nam je snagu. Takav šmeker, takav tip… On je legenda kakve nema, vi ne možete da zamislite koja je to energija, koliko on nas bordi, voli, možda je i najzasliužniji za ove naše uspehe„.