Medveščak dominantan u Velsu

Ostali sportovi 14. avg 201611:14 > 11:15
Podeli:
Izvor: Medveščak

U prvoj od dvije utakmice na Otoku, Medveščak je slavio s visokih i uvjerljivih 0:6. Svoj prvi test u Walesu, kao prva KHL momčad koja je igrala protiv britanske, Medveščak je položio s odličnim uspjehom.

Osim što je broj primljenih pogodaka ove predsezone i nakon prve utakmice na Otoku ostao jednak nuli, zahvaljujući spremnom Dannyju Tayloru, napad je pokazao kemiju i čak šest puta pospremio pak u mrežu Devilsa.

„Imali smo odličan start i iskoristili prilike u prvoj trećini. U drugoj se nismo u potpunosti držali plana igre, no u trećoj smo se vratili dogovorenom. Ovo je predsezona, ništa nije savršeno. Svidio mi se naš stav danas, no imamo još posla. Moramo se više posvetiti realizaciji i stvaranju prilika. Današnji rezultat nije ništa što treba zanemariti, ali svakako ima dijelova igre koje možemo poboljšati“, analizirao je viđeno glavni trener Medvjeda Gordie Dwyer.

Sve je započeo Francis Pare u 12. minuti nakon odličnog početka Medvjeda u kojem je najzaposleniji igrač na ledu bio vratar Cardiffa, Ben Bowns. Pare je pronašao prazan prostor ispred Bownsovog gola i pospremio dodavanje Brandona McMillana koji je bio vlasnik jedinog pogotka u drugoj trećini.

„Dobro je bilo osjetiti kemiju u linijama i iskoristiti brzinu koju imamo. Drago mi je što smo napokon nagrađeni za sav trud i rad. Naravno, uvijek je lijepo postići pogodak i pomoći momčadi. Nadam se da ću tako nastaviti i cijele sezone“, komentirao je McMillan.

Jiri Smejkal udvostručio je vodstvo niti dvije minute nakon prvog pogotka, a Mark Katic je u igri s igračem više na kraju prve trećine upisao svoj drugi pogodak predsezone i postavio 0:3.

U drugoj trećini Devilsi su uspjeli bolje parirati zagrebačkoj momčadi, no u posljednjoj su Medvjedi ponovno preuzeli inicijativu. Još dva paka spremili su iza leđa Bownsa, branič Yann Sauve u igri s igračem manje te Tomaš Mertl za konačnih 0:6.

„Odigrali smo dobru utakmicu protiv dobre momčadi. Znali smo da se moramo držati svog plana, igrati brzo i oštro. Obrana je danas dobro odradila svoj posao, ali možda smo ih trebali ranije zatvarati. U drugoj i trećoj trećini smo dozvolili previše udaraca na vrata. To treba smanjiti“, izjavio je Sauve koji je izabran za Igrača utakmice te dodao:

„Sutra (nedjelja – op. a.) će sigurno biti teže. Oni će izaći spremniji i odlučniji, no i mi smo spremni pokazati najbolje izdanje.“

Priliku za uzvrat Devilsi imaju već danas kada će od 19 sati po našem vremenu odigrati drugu utakmicu protiv Medveščaka.