Gocić: Iz žabokrečine ka tronu!

Ostali sportovi 13. avg 201617:25 > 17:26
Podeli:
Izvor: Reuters//Laszlo Balogh

Srpski vaterpolisti u veoma važnoj utakmici protiv Australije i direktnoj borbi za plasman u četvrtfinale uspeli su da dođu do pobede. U teškom meču, u kojem je Australija vodila i sa dva gola prednosti, Srbija je uspela da se izbori sa pritiskom i pobedio sa 10:8.

Sledi duel sa Japanom, i uvereni smo plasma u četvrtfinale. Ko će biti rival? To sada nije bitno. Jasno je da sve zavisi od Srbije. Selekcija koja je na oam uzastopnih veliih takmičenja osvajala zlatnu medaju nema razloga za strah, ali pritisak je viliki. Srbija nikada nije osvojila zlato na OLimpijskim igrama. Da li je to kočnica?

“ Skinuli smo ogroman teret sa leđa. Ali iskreno ništa se značajno nije dogodilo, ništa epohalno nismo napravili i tek smo sada krenuli. Ova utakmica je nosila neverovatan pritisak i u poslednja četiri minuta smo pokazali da smo šampionska selekcija. Bez obzira na greške imali smo čvrstinu, karakter, da se udaljimo od eliminacije sa Olimpijskog turnira koja nam je pretila. Sada je najvažnije da smo se sabrali i da počnemo da igramo – rekao je Aleksić.

 Kapiten Živko Gocić je uoči duela sa Australijom, rekao da je Srbija, najača kada je najteže. Tako je i bilo.

“Svima su sada lepša lica, bili smo smrknuti posle Brazila. Imali smo lopticu za ostanak u meču i iskoristili je. Ostvarili smo prvu pobedu, pronašli sebe, pre svega u odbrani na čelu sa Mitrovićem. Bilo je brzopletosti ponekad u želji da sve bude kako treba. Idemo dalje, što dalje od ove žabokrečine u kojoj lopta ne može da se uhvati” naveo je Gocić.