Savić: Jutro nije naš termin

Ostali sportovi 10. avg 201603:09 > 03:11
Podeli:
Izvor: Olimpijski komitet Srbije

Remi sa Mađarima, remi sa Grcima. Mnogi su očekivali više, ali Srbija ide ka četvrtfinalu, najvažnije meču na Olimpijskim igrama. Sledi duel sa Brazllom. Savić će odemeriti snage sa Ratkom Rudićem, a najveći problem igračima Srbije biće bivši reprezetivac Srbije a sada golman Brazila Slobodan Soro.

Brazil ima sjajnog trenera, četovorostrukog osvajača olimpijskog zlata Ratka Rudića. No golu je Slobodan Soro i danas jedan od najboljih čuvara mreže na svetu, igru organizuje Felipe Perone, nekada as Španije, Barselonete, danas Juga, centar Josip Vrlić, za ambicije Brazila više nego dovoljan kvalitet. Imaju i domaće igrače na koje treba obratiti pažnju. S druge strane, posle dva remija Srbiji treba pobeda kako bi stigla do cilja, a to je za početak četvrtfinale.

“U dve dosadašnje utakmice momci iz Brazila su pokazali veliku želju da odigraju dobro, imaju agresiju, dobijaju energiju navijača. Uz to sa dve pobede su blizu cilja da udju u četiri ekipe u grupi. Ali mi razmišljamo o sebi i našoj igri. Do sada smo samo treću i četvrtu četvrtinu igrali kako znamo. Sada će biti drugačije, igra se u večernjim satima i nadam se da će sve delovati bolje” rekao selektor Dejan Savić i nastavio: “Znam da se mnogo više očekivalo od nas, ali Olipijske igre su tek počele. Ima vremena da pokažemo šta znamo i umemo. Možda je bolje, da krenemo slabije pa da budemo na vrhuncu na kraju. Mada, nerešeno protiv Mađara i Grka ne gledam kao loš rezultat. Nismo navikli da igramo rano ujutro i to je to”

Utakmica se igra u 19:30 po lokalnom vremenu, odnosno 00:30 po srednjeevropskom.