Nova pobeda Medveščaka na pripremama

Ostali sportovi 07. avg 201612:00 > 12:07
Izvor: medvescak.com

Medveščak je upisao i drugu pripremnu pobedu svladavši Litvinov (0:1).

Dve utakmice, dve pobede, dva zaključavanja mreže i dva pogotka u igri s igračem manje kratki su sažetak dosad prikazanog u sklopu Medveščakovih priprema za predstojeću KHL sezonu.
„Utakmica je bila jako intenzivna i obe ekipe su igrale na telo. Svidelo mi se kako smo se takmičili i otpornost koju smo pokazali. Nažalost, standard suđenja je još jednom bio razočaravajući i to je dovelo do frustracija kod obe ekipe. Medveščakovi igrači se zauzimaju jedan za drugoga, i to su učinili i večeras. Iznenadilo nas je što je susret prekinut, no, uzećemo pobedu, krenuti prema Ujedinjenom Kraljevstvu i nastaviti sa pripremanjem za predstojeću sezonu“, izjavio je glavni trener Medveščaka, Gordi Dajer nakon što je glavni sudija odlučio da prekine susret sedam minuta pre službenog isteka vremena.
Jedini pogodak susreta usledio je u početnim minutama poslednje trećine. S Tomašom Mertlom na klupi za kažnjene, Šon Morison je kaznio grešku Litvinovog tima za igru s igračem više, pucao prema golu, a pak se od Janusa odbio ravno do Marka Katica koji priliku ne propušta i osigurava novu pobedu.
Ovo je bila poslednja pripremna utakmica Medveščaka u Češkoj. Pripremni kamp se seli u Vels, tačnije u Kardif gde će nakon celoe nedelje treniranja Medvedi dvaput u dva dana odmeriti snage s domaćom ekipom, Kardif Devilsima u njihovoj novoj areni – u subotu, 13. avgusta s početkom u 20 sati i dan kasnije s početkom u 19 sati po našem vremenu.