Srpski veslači prvi stižu u Rio

Ostali sportovi 30. jul. 201615:35 > 15:36
Podeli:
Izvor: Olimpijski komitet Srbije

Srpski veslači prvi će stići od svih članova olimpijskog tima u Rio de Žaneiro pred Olimpijske igre koje počinju 5. avgustaa.

Srbiju će u veslanju predstavljati dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik i dubl skul koji čine Marko Marjanović i Andrija Šljukić.

Vasić je istakao da je na pripremama obavljen odličan posao i da je forma na najvišem nivou.

„Spremno dočekujemo trke i takmičenje. Dobro smo trenirali cele godine, završne pripreme su obavljene kako treba. Za sedam dana imamo prvu trku i priliku da se pokažemo u najboljem svetlu“, istakao je Vasić.

Marjanović je optimista pred odlazak u Rio.

„Dugačak period priprema, koji je započet odmah posle Olimpijskih igara u Londonu, je iza nas. Sve je prošlo u najboljem redu, sjajna atmosfera je u timu i sa jednom dozom optimizma putujemo u Rio i nadamo se najboljim rezultatima“, kaže Marjanović.

Četvorogodišnje pripreme za Igre su završene, dobro su obavljene prema rečima Nebojše Ilića, člana selektorske komisije, pored kojeg je u stručnom štabu i Aleksandar Ivković.

„Uradili smo do sada sve što smo mogli, pripremili smo se dobro i siguran sam da će kao i uvek do sada veslači dati sve od sebe, a trke će pokazati koliko će to biti dovoljno za visok plasman. Obe posade imaju velike ambicije, dvojac bez kormilara je prošle godine osvojio medalju u istoj konkurenciji, a dubl skul se takmičio sa najbržim posadama na svetu ove godine“, rekao je Ilić.

Veslački program na Olimpijskim igrama trajaće od 6. do 13. avgusta.

Foto: Olimpijski komitet Srbije