Grbić: Zlato je za Ivana, Vanju, Kviska…

Ostali sportovi 18. jul. 201600:50 > 01:01
Podeli:
Izvor: FIVB

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da je ponosan na svoje izabranike posle trijumfa u Svetskoj ligi, koji je posvetio svojim bivšim saigračima iz reprezentacije.

Reprezentacija Srbije je u finalu završnog turnira elitnog takmičenja slavila protiv Brazila i osvojila prvu titulu u Svetskoj ligi u svom petom finalu.

„Ne mogu, a da se ne setim Ivana, Vanje, Kviska, Đule, Gere, Vase, svih nas, izvinjavam se onima koje sam preskočio. Ovo je za njih, oni su deo ove priče, u nekoliko navrata smo mi sanjali ovo, nismo dosanjali“, rekao je Grbić.

Grbić je istakao da je presrećan kako su njegovi izabranici ispunili sve njegove zamisli i da je došla prava nagrada za sve poteškoće.

„Radili smo dva i po meseca za ovo, momci su dali srce, dušu za ovo i bolje nagrade od zlata u Svetskoj ligi nije moglo da bude. Samo mi znamo kroz kakve poteškoće smo prolazili, kakve treninge smo imali, ja mogu samo da kažem da sam prezadovoljan time što su me momci pratili, što su slušali ono što im govorim, što su izvršavali ono što sam im rekao. Pratili su me u smislu moje ideje i toga kako sam zamislio sve i znam da ponekad nije bilo lako, da je bilo teških momenata, ali se sve to zaboravi kada stavimo medalju oko vrata. Četiri dana zaredom smo igrali, četvrtog dana smo pružili možda i najbolju partiju, protiv Brazila, za koji ne znam ko je ga je pobedio sa 3:0, a posebno ne u finalu“, naglasio je Grbić.