Dubravko Šimenc teško povređen u saobraćajnoj nesreći

Ostali sportovi 30. nov. 201410:47
Podeli:
Izvor: EPA

Bivši jugoslovenski i hrvatski vaterpolo reprezentativac Dubravko Šimenc teško je povređen u saobraćajnoj nesreći u Bosni i Hercegovini, ali život mu je van opasnosti, prenose mediji u BiH pozivajući se na policijske i bolničke izvore.

Prema dostupnim informacijama Šimenc je povrede zadobio u petak u sudaru u kojemu su učestvovala tri vozila na području Jablanice.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije potvrdilo je kako se nezgoda dogodila u mestu Risovac u opštini Jablanica.

Šimenc je bio u vozilu Micubiši Pajero koji se sudario s teretnim vozilo i još jednim putničkim automobilom. Uz Šimenca teže su povređeni i vozač Micubišija i još jedna osoba koja se nalazila u istom vozilu i svi su zbrinuti u mostarskoj bolnici.

Iz Univerzitetske i kliničke bolnice u Mostaru gde je smešten nakon nezgode potvrdili su da su povrede ozbiljne, ali de ugrožavaju Šimencov život. U nezgodi je zadobio višestruke prelome.

Šimenc je navodno u četvrtak došao u Park prirode Blidinje, a u petak popodne s društvom je bio u motelu Hajdučke vrleti.