Kitić: Štrajkovaćemo glađu dok ne uključe struju

Podeli:
Izvor: N1

Najbolja rukometašica sveta svih vremena Svetlana Ceca Kitić izjavila je danas da je stupila u štrajk glađu kako bi ukazala na probleme jednog od najtrofejnijih sportskih društava beogradskog Radničkog, kojem su zbog dugovanja isključili struju.

Kitićeva, koja je neverovatnu karijeru započela u Radničkom, i sa kojim je osamdesetih godina dva puta osvajala Kup evropskih šampiona, odlučila je da se u štrajku glađu pridruži potpredsednici SD Radnički Stanki Pejović.

Potpredsednica društva, inače majka troje maloletne dece, već šesti dan ne odlazi kući i treći dan prima infuziju u kancelariji Radničkog – u kojoj nema grejanja.

„Potresena sam ovom situacijom jer je ovo društvo iznedrilo čitav niz šampiona i u kome sam ja lično napravila karijeru. Ne bih želela da ovaj naš potez deluje senzacionalistički, ali je činjenica da već dugi niz godina ćutimo u odnosu na velika sportska društva kao što su Partizan i Crvena zvezda. Svi znamo koliko je Radnički doprineo srpskom i pre toga jugoslovenskom sportu“, rekla je Kitić Tanjugu.

Slavna srpska rukometašica je naglasila da je štrajkom glađu želela da ukaže na nepravdu koja je zadesila SD Radnički.

„Ne tražimo nikakav novac, ni otpis dugova, već samo da nam daju malo vremena kako bi sakupili sredstva i podmirili dug“, rekla je Kitić i dodala da dug prema Elektrodistibuciji Srbije iznosi 1,8 miliona dinara.

Kitić je apelovala na nadležne da „zarad dece koja treniraju“ ukljuce struju u danima kada SD Radnički obeležva 90 godina postojanja.

Sale u kojima treniraju sportisti Radničkog ne greju se već dve godine, a od prošle nedelje su bez struje.

Sa Svetlanom Kitić razgovarala je i reporterka N1 Jelena Mirković: