LŠ: Jug bolji od Partizana

Ostali sportovi 10. feb 201619:13 > 19:14
Podeli:
Izvor: Vaterpolo klub Partizan

Momci iz Dubrovnika na papiru daleko kvalitetniji maksimalno ozbijno su ušli u duel sa Partizanom. Bili su daleko bolji rival u prvoj deonici. Brzo su poveli sa 3:0, i već tada se moglo naslutiti da je pitanje pobednika rešeno.

Objektivno kvalitetniji Jug je vrlo brzo poveo sa 7:3. Pulenima Vlade Vujasinovića jedino može da se zameri nešto slabija igra u situacijama kada su imali igrača više. Ali, svi koji prate vaterpolo znaju da je Jug ovom trenutku daleko kvalitetniji rival od šampiona Srbije, od ekipe koja je sedam puta bio šampion Evrope. Na kraju, Partizan – Jug 6:10.

Utakmica sa Jugom je možda došla u pravom trenutku. Mnogi će pitati zašto? Ekipa iz Dubrovnika je slavila ubedljivo i bez problema. Međutim, ostaje nada da ljudi nisu zaboravili Evropsko prvenstvo u vaterpolu i titulu koju osvojili momci koje vodi Dejan Savić. Pre tog šampionata i poslednje njega, asovi koji ne znaju za poraz na prethodnih šest velikih takmičenja su apelovali na sve koji vole sport da pomognu klupskom vaterpolu, kako bi reprezentacija ostala na nivou na kojem je trenutno. Za sada ništa od toga.

Ostaje nam da još jednom apelujemo pomozite klubovima, jer bez klubova nema osvajanja medalja na velikim takmičenjima.