Gasi se RK Partizan?

Ostali sportovi 03. feb. 201611:56 > 11:57
Podeli:
Izvor: RK Partizan

Rukometni klub Partizan nalazi se u veoma teškoj finansijskoj situaciji, a rukovodstvo nije sigurno da li će moći da nastavi takmičenje u Super ligi Srbije.

Nekadašnji prvak Srbije i učesnik Lige šampiona zbog duga od 1.800.000 dinara u blokadi je već duže vreme, ali za direktora Sašu Blagojevića veći je problem što ne vidi izlaz iz krize. Kako je izjavio za Žurnal, budžeti su mali, a Grad Beograd nema dovoljno sredstava da finansira klubove.

„Teško je, ali ne zbog duga, jer to nije velika cifra, niti nešto što ne može da se nadoknadi. Veći problem je što grad Beograd nema dovoljno sredstava da finansira klubove i što su budžeti mali. Rukomet u Srbiji nije razvijen, niti zauzima dobro mesto, kao u drugim državama. Negde je ovo nacionalni sport, dražava i grad stanu iza kluba i sve funkcioniše bolje“, izjavio je Blagojević i naglasio da je klubovima u manjim gradovima lakše.

„Specifična je situacija, jer u manjim gradovima klubovi dobijaju i po milion dinara na mesečnom nivou. Mi inkasiramo polovinu te sume na godišnjem. Onda, u manjim sredinama klubovi imaju besplatne dvorane, a mi moramo da plaćamo svaki trening, i ne samo za seniore, već i za mlađe kategorije. Partizan je poznat po najbrojnijem kadru, dosta ulažemo u rad sa mladima i moramo da mislimo i na njih“.

On je istakao da ne zna da li će moći da nastave takmičenje.

„Ne znam da li ćemo se uopšte takmičiti u nastavku šampionata. Nekoliko ljudi održava klub na staklenim nogama i oni su sad na ivici da odustanu, jer ne mogu ništa da urade. Izdaje strpljenje, snage za borbu je sve manje i ta neizvesnost šta će biti sutra je nepodnošljiva“.