Stanković: Boli, ali moramo dalje

Ostali sportovi 09. jan. 201619:32 > 19:35
Podeli:
Izvor: REUTERS/Kacper Pempel

Nije dobro krenula Nova godina, bar za one koji vole odbojku. Velike želje, veliki snovi, srušeni su kao kula od karata. Poraz od šampiona planete Poljske, a zatim i nespeh u duelu sa Nemačkom, ostavili su Srbiju bez mesta na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Za realizaciju cilja ili ti ostvarnje sna bilo je neophodno stići do jedne od medalja. Zlato je donosilo vizu za Rio, srebro i bronza, dodatne kvalifikacije u Japanu, ali…

Srbija je prošlu godinu završila kao viceašmpion Svetske lige. Sa mnogo nade se krenulo na Evropsko prvenstvo, ali je FRancuska bila kobna po Srbiju u godini koja je ostala iza nas. FRancuzi su prvo slavili u finalu Svetske lige, a zatim i u četvrtfinalu Evropskog šampionata. Ostala je nada da će puleni Nikole Grbića uspeti da se iskupe na kvalifikacionom turniru u Berlinu, ali ništa od toga.

“Boli. Baš nas boli neuspeh u Berlinu. Međutim, nema nazad. Nismo uspeli da izborimo vizu za Olimpijske igre. Sada imamo dve solucije. Da žalimo nad sudbinom koja nas je zadesila ili da krenemo dalje i da pravimo planove za budućnost. Već sada moramo da počnemo da razmišljamo o Olimpijskim igrama u Japanu. Znam da to sada zvuči čudno, ali to je sport. Moraš da ustaneš kada padneš id a pokažeš snagu i karakter” rekao je kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković.

Odbojkaši Srbije su se vratili kući a borbe za Olimpijske igre su nastavljene. Rusi koji brane, tačnije rečeno žele da brane titulu koju su osvojili u Londonu, pobedili su Nemačku sa 3:1 i sada ih samo jedan korak deli od plasmana u Brazil. U drugom polufinalu igraju pobednik Svetske lige, selekcija Freancuske i šampion planete Poljska.