Rosić za SK: Iz finala u finale do cilja!

Ostali sportovi 26. dec 201521:18 > 21:20
Izvor: Tanjug

Odbojkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za kvalifikacioni tunir koji se igra u Berlinu i koji je o kvalitetu jako blizu kvaliteta Evrpskog šampiona, ako ne i jači. Srbija je u grupi sa Poljskom, Nemačkom i Belgijom.

U drugoj grupi su Rusija, Francuska, Finska i Bugarska. Pobednik turnira ide na Olimpijske igre, a selekcije koje stignu do trona, pričamo o srebrnoj i bronzanoj medalji, obezbediće mesto u dodatnim kvlafikacijama koje će se igrati u Japanu.

“O Japanu ne razmišljamo. Idemo na turniru u Berlin sa ciljem da stignemo do finala i do mesta na Olimpijskim igrama. Posle velikog uspeha na finalnom turniru Svetske lige kada nam je malo nedostajalo da stignemo do trona, usledio je Evropsko prvenstvo na kojem nismo bili na nivou zadatka. Nismo imali željenu energiju i što je selektor rekao žar u očima” rekao je iskusni Nikola Rosić i nastavio: “Sada imamo želju i cilj da stignemo do Brazila. Iluzorno je trošiti reči i kvalitetima rivala u našoj, i u grupi sa kojima će se sudaramo kasnije. Mi moramo da svaku utakmicu doživimo kao finale. Da se borimo iz meča u meč sa ciljem da stignemo do pobede na tuniru u Berlinu. To je jedini način da u slučaju lošijeg dana ostane u trci za plasman u Riji” rekao je Nikola Rosić.

Ako zanemarimo Italiju, jasno je da ljubitelje odbojke u Berlinu očekuju Evropsko prvenstvo u malom. Žestoka konkurencija, svaki meč je kao finale. Potsećanja radi Srbija je u grupi sa šampionom sveta Poljskom, sa domaćinom turnira Nemačkom i neugodnom Belgijom. Da bi se san o plasmanu u Brazil nastavio, neophodno je stići do polufinala. Neće biti lako, ali…