Savić: Uz pomoć navijača do trona!

Ostali sportovi 12. dec 201510:27 > 10:28
Izvor: Getty Images

Svetski i evropski šampioni, momci koji su dva puta uzastopno osvojili Svetsku ligu, koji su bili najbolji na FINA Kupu, na prvim Evropskim igrama, koji su aktuelni evropski i svetski šampioni u juniorskoj konkurenciji, sa nestrpljenjem čekaju početak naredne godine i Evropski šampionat koji se igra u Beogradu.

Očekuje se da će u “Areni” biti oboren rekord kada je poseta na nekoj vaterpolo utakmici u pitanju, a zlato, zlato se podrazumeva! Niko se i ne pita koliko je teško ostvarivati rezultate koje puleni Dejana Savića ostvaruju!

“Polako počinjemo da razmišljamo o šampionatu koje bi moglo da bude upisano u istoriji vaterpola kao najposećenije i kao najbolje organizovano u istoriji. Naš cilj je uvek isti. Težimo tronu, težimo zlatu. Sada ćemo imati podršku navijača i to nam neće biti pritisak nego motiv više da odbranimo tron iz Mađarske. Zajedno možemo do cilja” rekao je selektor Savić i nastavio: “Raduje me činjenica da ćemo već na početku priprema biti praktično kompletni jer će stići Prlainović, Pijetlović, Filipović i Mandić s obzirom da ranije završavaju obaveze u Pro Reku.

EP u vaterpolu u Beogradu odžava se od 10. do 23. januara 2016. godine. Uporedo će se igrati i šamponat u ženskoj konkurenciji, u kojem će učestvovati 12 nacionalnih timova, uključujući i Srbiju. Što se vaterpolista tiče oni će čim se okupe krenuti put Španije, gde će sa jednom od najboljih selekcija planete odraditi zajedničke pripreme za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Potsećanja radi, Srbija brani tron, ali šampionat će biti značajan i zbog mesta na Olimpijskim igrama. Srbija i Hrvatska imaju brazilske vize u džepu. Ko će stići do još jedne u Beogradu? Mađari, Crna Gora, Španija, Grka, Italija….

“Mislim das u najbliži cilju Španija i Crna Gora, ali…” rekao je Dejan Savić.