Navijači širom sveta ujedinjeni: Doživeli smo izdaju

Fudbal 19. apr. 202113:376 komentara
Podeli:
Izvor: Action Images via Reuters/Paul Childs

Fudbalski navijači širom sveta pokazuju bes od kada je u nedelju uveče objavljeno da je 12 evropskih bogatih klubova odlučilo da formira Superligu. Neki od njih, navijačke grupe šest engleskih klubova koji su objavili učešće u pomenutom takmičenju, javno su pokazale negodovanje.

Navijačka grupa Liverpula Spirint of Šenkli rekla je da je zgrožena odlukom Fenway Sports Group iz SAD u čijem se vlasništvu nalazi njihov klub.

„FSG je ignorisao navijače u njihovoj neumornoj i pohlepnoj potrazi za novcem. Fudbal je naš, a ne njihov. Naš fudbalski klub je naš, nije njihov“, stoji u saopštenju.

Navijači Čelsija su istakli da je taj potez uprave njihovog kluba neoprostiv.

„Navijači fudbala širom sveta doživeli su krajnju izdaju. Ova potez je neoprostiv“.

Pristalice Arsenala otišle su korak dalje…

„Ovaj potez doživljavamo kao smrt Arsenala kao sportske institucije“, kratko su saopštili navijači londonskog kluba, dok su pristalice Mančester Sitija istakle da se mora poštovati tradiicija:

„Oni koji odlučuju u našem klubu ne poštuju tradiciju. Odlučni smo da se borimo protiv Superlige“.

Sličnog mišljenja su i pristalice Junajteda.

„Predlozi o Superligi su potpuno neprihvatljivi za nas. To takmičenje ide protiv svega onoga što fudbal treba da predstavlja i za šta treba da se zalaže klub sa tradicijom i veličinom Mančester Junajteda“.

Pristalice Totenhema smatraju da se rukovodstvo njihovog kluba vodi samo ličnim interesima.

„Reč je o konceptu vođenom ličnim interesima na štetu unutrašnjih vrednosti igre koja nam je toliko draga i kojoj smo vrlo privrženi“.

Vlasnici klubova se očigledno nisu obazirali na želje onih zbog kojih se fudbal i igra, navijača. Postavlja se pitanje kakve će to posledice imati na posetu na stadionima…

Komentari

Vaš komentar