Videli smo mnogo padova: Pol-pozicija za Kvartarara

Moto GP 19. mar 202209:44
Podeli:
Fabio Kvartararo
Izvor: © 2021 YAMAHA MOTOR RACING SRL

U subotu ujutru po srednjoevropskom vremenu na programu su bile kvalifikacije pred trku za Veliku nagradu Indonezije u Moto GP šampionatu. Pol-poziciju na trci u nedelju po teškim uslovima ostvario je aktuelni prvak „kraljevske kategorije“ Fabio Kvartararo.

Čitavu akciju iz Indonezije pratite u direktnom prenosu na Sport klubu 1.

Vreme koje je francuskom motociklisti bilo potrebno za prvo mesto u startnom gridu u nedelju bilo je 1:31,067, a drugi će trku započeti Španac Horhe Martin na Dukatiju. On je imao vreme 1:31,280. Treći će biti Žoan Zarko.

Među prvih deset našli još i Bred Binder, Enea Bastijanini, Frančesko Banjaja, Migel Oliveira, Aleks Rins, Džek Miler i Aleš Espargaro.

Može se reći da iznenađenje predstavlja činjenica da će vozači Dukatija u prvom redu biti Martin i Zarko.

U Q2 nije bilo većih uzbuđenja, ali je toj fazi prethodila luda Q1 faza kvalifikacija.

Treba naglasiti i da su uslovu za vožnju na Mandaliki izuzetno teški – asfalt je nov, a bilo je kiše, tako da veoma često dolazi do proklizavanja.

Sve je počelo na četvrtom slobodnom treningu kada se zapalio motocikl Aleksa Rinsa, što je uslovilo crvenu zastavicu i odlaganje.

Zatim smo prisustvovali ludoj Q1 seansi – šestostruki MogoGP šampion Mark Markes dvaput je izlezteo sa staze u samo sedam minuta i propustio Q2. On ukupno tokom ovog vikenda ima čak tri pada. Vrlo brzo potom pao je i još jedan nekadašnji šampion – Đoan Mir.

Na kraju su najbolja vremena u Q1 ostvarili Frančesko Banjaja i Fabio di Đanantonio. Užasan dan ima Honda – najbrži vozač je Mark Markes, a ostvario je 15. vreme.

Trka je na programu u nedelju od 7.55 časova po srednjoevropskom vremenu, a direktan prenos očekuje vas na Sport klubu 1.

U prvoj trci šampionata u Kataru pobedio je Enea Bastijanini.

Čitavu akciju iz Indonezije možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar