Sjajni Martin uzeo pol u Špilbergu, Kvartararu poništen krug

Moto GP 07. avg. 202115:20
Podeli:
Jorge Martin
Izvor: Imago Sports

Pol poziciju pred Veliku nagradu Austrije je uzeo Horhe Martin. Drugi će početi Frančesko Banjaja, a treći je Fabio Kvartararo.

Horhe je imao krug 1:22.994, dok je Frančesko Banjaja zaotsajao 44 hiljadita dela sekunde. Fabio Kvartararo je imao 79 hiljaditinki zaostatka i to će biti prvi startni red u nedelju. Četvrto mesto je zauzeo Džek Miler, peto Đoan Mir, a šesti je Žoan Zarko. U prvih deset su još Aleš Espargaro, Mark Markes, Maverik Vinjales kao i Takaki Nakagami. Valentino Rosi je imao tek 17. vreme, a povratnik Dani Pedrosa 14.

Kvartararo je u prvom izlazu na stazu bio najbrži, a pratio ga je dvojac na Dukatiju Džek Miler i Horhe Martin. Mark Markes je tada imao najlošije vreme i skoro dve sekunde zaostatka za Fabiom.

Iza toga je rukavicu bacio Frančesko Banjaja koji je imao jedno od najboljih vremena u Špilbergu. Zatim je Horhe Martin odgovorio i sa krugom 1:22.994 došao do prve pozicije. U samoj završnici je delovalo da će Fabio Kvartararo doći do pol pozicije i čak je na trenutak bio na prvom mestu. Ipak direkcija trke je posle tog rezultata brzo reagovala i poništila taj rezultat zbog toga što je u jednom delu staze Francuz prešao liniju u krivini.

Dobar krug je u samom finišu počeo i Mark Markes ali je on ipak pao i prošao je nepovređen.

Komentari

Vaš komentar