Rosi: Tokom leta odluka o nastavku karijere

Moto GP 03. mar. 202113:172 komentara
Podeli:
Valentino Rosi
Izvor: Petronas SIC Racing Team

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da jedva čeka početak njegove 26. sezone u Svetskom šampionatu i da će na osnovu rezultata doneti odluku da li će se na njenom kraju penzionisati ili ne.

Rosi će prvi put posle 20 godina neće voziti za fabrički tim, pošto je prešao u redove Petronas Jamahe. ‘Doktor’ će imati podršku fabrike, ali će promena tima dovesti i do određenih promena u načinu rada, čemu se on raduje jer će, kako kaže, više moći da se koncentriše na samu trku.

Prošlo je 20 godina otkako sam vozio za satelitski tim, ali sada je ovo drugi svet. Manje je ljudi oko motora, ali je način rada drugačiji, možete da više razmišljate o trci, nego na razvoju motora tokom sezone. To može da bude dobro, ali sam svakako srećan zbog svoje situacije jer imam potpunu podršku Jamahe, a tim je već pokazao da može da se bori na visokom nivou. Jedva čekam početak sezone”, istakao je Rosi na prvom brifingu sa novinarima u bojama Petronasa.

Valentino Rossi
Izvor : Petronas SIC Racing Team

Italijanski motociklista je naglasio da tokom ovogodišnjeg Moto GP šampionata na neki način želi da se iskupi za loše rezultate tokom prethodne dve sezone.

Karijera mi je duga, ali ne trkam se zbog te dužine. Ovo je važna sezona za mene posle prošle koja nije bila onakva kakvu sam očekivao. Pokušaću da budem konkurentniji, da se borim za podijume i pobede. Nadam se da će sezona biti normalnija, da ćemo voziti na različitim stazama, a cilj je da budemo konkurentni od početka do kraja”, rekao je ‘Doktor’.

S obzirom na to da je sa Petronasom potpisao jednogodišnji ugovor, kao i svaki put kada mu te sezone ističe saradnja sa timom, mnogo je spekulacija o njegovoj budućnosti. Ali, Rosi ima jasan plan što se toga tiče.

Odlučiću tokom letnje pauze, usred sezone, želim da prođe pola sezone. Moja odluka će zavisiti od rezultata, ako budem jak i budem se borio za podijume i pobede nastaviću još godinu dana, ako ne, onda neću. Nisam još pričao sa ljudima iz Jamahe i tima, možda mi oni kažu da su već odlučili nešto drugačije. Nisam zabrinut, znam da sam imao dugu karijeru, znam da imam u sebi još. A kada stanem, posle 26 godina ili nekoliko više, nešto će se svakako promeniti, ali ću ostati vozač, voziću trke”, naglasio je Rosi.

Komentari

Vaš komentar