Markes počinje narednu fazu oporavka

Moto GP 15. jul 202211:01
Podeli:
Mark Markes
Izvor: Honda Racing Corporation

Osmostruki svetski šampion Mark Markes dobio je dozvolu svog lekarskog tima da započne novu fazu oporavka, šest nedelja posle nove operacije ruke.

Pročitajte još

Markes je pre dve godine zadobio tešku povredu desne ruke u padu tokom prve trke sezone, zbog čega je morao na četiri operacije. Na poslednju u nizu je otišao početkom juna, pošto je doneo odluku da sezonu završi na Velikoj nagradi Italije, i potom se posveti oporavku s ciljem da se vrati na stazu kada bude spreman.

Vozač Repsol Honde je operisan u Sjedinjenim Državama, a njegov lekarski tim u Španiji istakao je da je zadovoljan trenutnim stanjem njegovog desnog humerusa. Pošto sve ide u dobrom smeru Markes je dobio zeleno svetlo da počne sa fizikalnom terapijom na desnoj ruci, kao i sa kardio treninzima.

„Napravili smo važan korak u periodu oporavka. Doktori su potvrdili da humerus zarasta kako treba, što znači da mogu da počnem sa fizikalnom terapijom na ruci, kao i kardio treninima. Veoma sam uzbuđen što ću moći da povratim pokretljivost u ruci da bih mogao da napredujem u oporavku“, rekao je Markes.

Španski motociklista je više puta naglasio da ovog puta neće žuriti sa oporavkom i da će se vratiti na stazu kada bude spreman, dok su iz Honde više puta istakli da će ga čekati koliko god bude potrebno.

Moto GP šampionat je trenutno na letnjoj pauzi, a nastavlja se Velikom nagradom Britanije na stazi „Silverston“ 7. avgusta.

Komentari

Vaš komentar