Markes: Cilj mi je titula

Mark Markes
Izvor: Honda Racing Corporation

Osmostruki svetski šampion Mark Markes rekao je da su ga testiranja u Maleziji naterala da shvati da ima veća očekivanja od predstojeće sezone, iako se do pre nekoliko nedelja činilo da možda neće ni biti spreman za njen početak.

Vozač Repsol Honde je poslednjih meseci imao probleme sa vidom, zbog čega je propustio sam finiš prošlogodišnjeg šampionata, a takođe je pod znakom pitanja bilo da li će nastaviti karijeru. Na njegovu sreću, španski motociklista se oporavio mnogo brže nego što je planirano, pa je dobio zeleno svetlo za povratak na motor.

“Pre dve nedelje cilj mi nije bila titula jer sam bio povređen i nisam trenirao. Ali, posle onoga što sam osetio u Maleziji, a to mi je bila poslednja provera, posle napornog dana sam shvatio da sam u redu i rekao sam sebi zašto da ne, ciljam titulu. Ako vozite za Hondu i morate da se borite za titulu. U timu su me dugo čekali posle svih problema, ispoštovali su me, a to je jedan od razloga zašto sam potpisao četvorogodišnji ugovor. U Hondi se osećam kao deo porodice, a zajedno imamo jedan cilj i to je borba za titulu već ove sezone”, rekao je Markes u razgovoru sa medijima posle prezentacije novog motora Honde.

Markes je tom prilikom istakao i da je tokom svog odsustva zbog povrede ruke, zbog čega je propustio kompletnu sezonu 2020, kao i početak prethodne, shvatio šta je zapravo postigao u prethodnom delu svoje karijere.

Repsol Honda
Honda Racing Corporation

“Kada ste tako primorani da pauzirate shvatate šta ste postigli, osećate da je teško biti brz i konstantan na svim stazama, u svim uslovima, da ne dozvolite sebi da padate u nedelju. Počeo sam da razumem i analiziram kako sam to uradio jer sada shvatam da mi treba mnogo vremena i promena da bih to ponovio. Osećam da mogu do titule, ali sam daleko od toga da budem ubedljiv kao nekada. Biće zanimljivo, to je još jedna životna trka života, ali moram ponovo da dođem do tog posebnog osećaja”, naglasio je Markes.

Španac je od početka karijere u kraljevskoj klasi u Hondi, sa kojojom se obavezao do kraja 2024. godine. Njegovom timskom kolegi Polu Espargaru ugovor ističe na kraju sezone, a Markes kaže da se neće mešati u to da li će tu ostati i duže.

“U prošlosti nisam gurao nikoga, niti sam blokirao nekoga. To nije moja odluka, već Hondina, a oni će pokušati da okupe najbolji tim, a ja ću poštovati tu odluku”, otkrio je osmostruki svetski šampion.

Nova sezona Moto GP šampionata startuje Velikom nagradom Katara 6. marta i moći ćete da je pratite ekskluzivno na kanalima Sport Kluba. Pre toga najbolje motocikliste današnjice čekaju i testiranja u Indoneziji, od petka do nedelje.

Komentari

Vaš komentar