Mark Markes dobio zeleno svetlo, vraća se već u Sepangu

Moto GP 26. jan 202211:34
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Španac Mark Markes dobio je dozvolu da se vrati na stazu sa novoj Hondi RC213V i biće na stazi 5. i 6. februara na prvim zvaničnim testovima u Sepangu, potvrdio je njegov tim.

Osmostruki svetski šampion je u proteklom periodu imao stalne lekarske preglede i konsultacije kako bi se pratio njegov problem sa diplopijom, odnosno duplom sliku na jednom oku i utvrđeno je da je spreman da se vrati svakodnevnim profesionalnim aktivnostima.

„Lekarski tim zbog poboljšanja njegovog stanja smatra da je oporavak dovoljan za povratak treninzima na dva točka. Prošlog ponedeljka Markes je podvrgnut još jednom pregledu koji je potvrdio da je lečenje bilo potpuno uspešno i da je u optimalnom stanju za vožnju,“ navodi Honda u saopštenju.

Stoga je odlučeno da Markes započne svoju kampanju 2022. na prvom službenom Moto GP testu u Sepangu.

Španac je u oktobru prošle godine slavio na Velikoj nagradi Emilija Romanje ispred Pola Espargara i to je bilo poslednje takmičenje na kome je učestvovao.

Nedavno se vratio na stazi u Ljeidi i nakon nekoliko motokros vožnji utisci i zaključci su bili više nego optimistični. Potom je isprobao Hondu RC213V-S u Portimau i Hondu CBR600RR u Aragonu.

Nova sezona Moto GP šampionata počinje Velikom nagradom Katara 6. marta, a prva predsezonska testiranja na programu su na stazi „Sepang“ 5. i 6. februara. Kompletnu akciju tokom ovogodišnjeg šampionata moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar