Kvartararo pao, pa na rezervnom motoru bio najbrži

Moto GP 27. avg 202117:11
Podeli:
Fabio Quartararo
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo završio je na čelu drugi trening pred Veliku nagradu Britanije, 12. trku sezone Moto GP šampionata, uprkos tome što je povredio članak u padu.

Mladi Francuz je najbrži krug na „Silverstonu“ ostvario u vremenu od 1:59.317 minuta, i to na rezervnom motociklu. Svoj glavni je oštetio u padu u osmoj krivini, u kojem je povredio nogu, ali je po povratku u garažu uspeo da se vrati na stazu i vrati se na čelo poretka.

Kvartararu je najbliži bio Džek Miler na Dukatiju, sa pola sekunde zaostatka, a krug brži od dva minuta imao je i vozač Pramaka Džek Miler.

Najbolju trojicu sledio je dvojac Repsol Honde Pol Espargaro i Mark Markes, koji je bio najbrži na prepodnevnom treningu, na kojem je imao težak pad. Drugi vozač Dukatija Frančesko Banjaja imao je šesto vreme, ispred Aleša Espargara na Apriliji i vozača KTM rejsinga Breda Bindera. Među prvih 10 našli su se i vozač Suzukija Aleks Rins i Valentino Rosi na Petronas Jamahi, koji ujedno kompletiraju one koji trenutno imaju prolaz u drugi deo kvalifikacija.

Prolaz u Q2 na trećem treningu, koji je na programu u subotu od 10.55, između ostalih, tražiće aktuelni šampion Đoan Mir, Žoan Zarko na Pramak Dukatiju i Migel Oliveira, koji vozi za KTM. Isti slučaj će biti i sa miljenicima domaće publike Kalom Kračlouom i Skotom Diksonom, koji su imali 16. i 21. vreme. Dikson, koji se u petak prvi put našao na motoru od 1.000 kubika, drugi trening je završio nešto više od tri sekunde iza Kvartarara, a iza sebe je ostavio Lorenca Savadorija na Apriliji.

Borba za pol poziciju u kraljevskoj klasi na programu je u subotu od 15.10, dok se nedeljna trka na „Silverstonu“ vozi u nedelju od 14 časova, uz direktne prenose na Sport Klubu 2.

Komentari

Vaš komentar