Džek Miler najbrži po kiši na FP1, kvar na Mirovom Suzukiju

Moto GP 14. maj 202112:13 > 12:16
Podeli:
Jack Miller
Izvor: REUTERS/Jon Nazca

U petak je vožen prvi slobodan trening za Veliku nagradu Francuske u Moto GP konkurenciji, a u Le Manu je po veoma lošim uslovima najbrži bio vozač Dukati Lenovo tima Džek Miler. Vreme koje je Australijancu bilo potrebno za prvo mesto bilo je 1:38,007.

Za njim su sledili Žoan Zarko i aktuelni prvak Đoan Mir. Svetski šampion je imao problem sa motociklom i morao je da okonča trening ranije – na njegovom vozilu je došlo do kvara u vezi sa elektronikom i trenutno se radi na njegovom otklanjanju, potvrdio je tim Suzuki Ekstar. Ipak, ubrzo se tim oglasio objasnivši da je mehanički kvar manje prirode i da je zbog njega Mirov motocikl morao da se prebaci na tzv. „safety mode“, kao i da će sve lako biti popravljeno do početka drugog treninga.

Četvrti i peti su bili vozači Repsol Honde Pol Espargaro i Mark Markes, a prvih deset su kompletirali još Lorenco Savadori, Frančesko Banjaja, Aleks Rinsi Aleš Espargaro.

Jamaha je imala velikih problema na mokroj stazi i nada se popravljanju vremenskih uslova u nastavku dana jer su sva četvorica vozača ovog proizvođača završila van prvih deset. Maverik Vinjales je imao veoma čudan pad jer je sleteo sa motocikla pri maloj brzini izlazeći iz pita.

Drugi trening na programu je od 14 časova i pet minuta u direktnom prenosu na Sport klubu 3.

Čitavu akciju sa Velike nagrade Francuske možete pratiti u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar