Ovo Mark neće hteti da čuje: Mora na treću operaciju?

Moto GP 12. nov. 202012:23 > 12:28
Podeli:
Izvor: REUTERS/Marcelo del Pozo

Vozač Repsol Honde Mark Markes će po saznanjima portala "The Race" morati da ide i na treću operaciju povređene ruke. Zbog toga bi njegov povratak na MotoGP trke mogao da bude dodatno odložen.

Mark Markes je povređen na prvoj trci u sezoni u Heresu. Tada je ubrzo posle trke imao operaciju nadlaktične kosti, a već sledećeg vikenda je probao da se vrati na motocikl. Ipak ispostavilo se da ne može da vozi i da je to samo pogoršalo stanje pa je bila neophodna još jedna operacija. Epilog – osmostruki svetski šampion nije mogao da vozi u 2020. godini, a pre nekoliko dana je najavio da se vraća u 2021.

Svi veruju da će Markes zaista voziti sledeće sezone, ali nije baš sada sasvim sigurno da li će biti na prvoj trci u Kataru. Kako saznaje „The Race“ Markes bi mogao da ima i treću operaciju jer nadlaktična kost nije u dobrom stanju. Svaka operacija je naime zahtevala da se u kosti buše rupe pa je sada ona u znatno lošijem stanju i pretpostavlja se da je Marku potrebna transplantacija kosti. To se radi tako što se skine deo karlice.

Portal piše da kost ne može da zaraste normalno bez ovakve hirurške intervencije, a sve su to stvari koje Mark sigurno ne želi da čuje.

Dvostruka operacija je usporila formaciju povređenog dela kosti i zarastanje. Ako se zarastsanje kosti ne dešava, vozač bi mogao da ima bol dok pomera lakat. Ubacivanje još jednog metalnog dela je neophodno uz uzimanje kosti karlice kako bi biološki kost mogla da sraste„, rekao je za „The Race“ jedan lekar koji se bavi povredama motociklista.