Rosi: Borba za titulu je gotova za mene

Moto GP 28. sep. 202016:43 > 16:45
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da ne želi da očajava zbog propuštene prilike koju je imao na Velike nagrade Katalonije, ali da mu je jasno da su šanse za titulu minimalne.

Vozač Jamahe je držao drugu poziciju na stazi “Katalunja”, kada je napravio grešku i izleteo sa staze dok je pokušavao da sustigne vodećeg Fabija Kvartarara. Posle druge uzastopne trke bez plasmana, ‘Doktor’ sada ima 50 bodova manje od mladog Francuza na čelu generalnog plasmana i svestan je situacije u kojoj se nalazi.

Da ne bismo očajavali, moramo da gledamo ovaj vikend kao veoma dobar jer sam dobro vozio, uživao sam i mogao sam da se borim za pobedu. Pratimo zanimljiv put što se tiče podešavanja motora, a iako je borba za titulu gotova za mene, postoji mnogo razloga da budem brz od sada do kraja sezone. Dok god matematika to ne kaže, nije gotovo”, rekao je Rosi i dodao, “Već imam tri odustajanja, a dva puta sam pao svojom greškom. Uz to, motor mi se pokvario na prvoj trci. Ima još mnogo trka, moramo da pokušamo da budemo brzi, a ako nastavim da vozim ovako mogu da budem brz na svakoj trci”.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Francuske u Le Manu 11. oktobra.