Rosi: Možda bih pobedio, nikad nećemo saznati

Moto GP 28. sep. 202010:17 > 10:19
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Valentino Rosi je imao idealnu priliku da konačno dođe do pobede u MotoGP kategoriji. Ipak sredinom trke za Veliku nagradu Katalonije je pao jureći za Fabiom Kvartararom.

Tri godine su prošle od kada je Valentino Rosi poslednji put došao do trijumfa u MotoGP kategoriji. 2017. godine je slavio u Holandiji, a ove sezone je možda i najbliži vrhu bio upravo u Barseloni. Krunisao bi Doktor idealan vikend u kom je bio odličan, a takođe je tokom njega ozvaničio prelazak na Petronas Jamahu.

Povezano

 „Velika šteta jer je bio dobar vikend. Bio sam brz od petka i mogao sam da unapredim motocikl. Gurao sam jer sam hteo da ostanem blizu Fabiju ali danas je temperatura bila veoma niska i druga krivina je bila opasna jer na levoj strani imate manju temperaturu na prednjoj gumi. Možda sam preterao i na ulasku u krivinu sam izgubio prednji kraj. Sličan je bio krug kao i prethodni ali sa ovom tremperaturom je trebalo više da obratimo pažnju. Šteta jer nam treba podijum„, kazao je Valentino Rosi posle Velike nagrade Katalonije.

Fabio, Franko i ja smo bili najbrži na početku trke i bili smo blizu. Možda je Fabio bio malo bolji ali kada su gume popustile i Kvartararo je gubio vreme. Nikada nećemo znati da li bih pobedio jer sam pao, ali da sam mogao da bolje usporavam u odnosu na njega možda bih bio bolji u poslednjim krugovima i mogao bih da pobedim“, dodao je devetostruki svetski šampion.

Rosiju je ovo druga uzastopna trka koju nije završio pa je sada tek 11. u generalnom plasmanu sa velikim zaostatkom za liderom Fabiom Kvartararom.