Mark Markes van staze dva do tri meseca

Moto GP 22. avg. 202016:43 > 16:45
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Iako je najavljivano da će se Mark Markes veoma brzo vratiti na stazu nakon preloma ruke i operacije koju je imao, u subotu stiže vest da bi vozač Honde mogao da pauzira dva do tri meseca.

U prvoj trci sezone Mark Markes je doživeo težak pad koji je doveo do preloma nadlaktične kosti i operacije koja je usledila nekoliko dana kasnije.

Prve prognoze bile su da će se Markes brzo vratiti na stazu, možda čak u Mizanu, ali te prognoze su promenjene u subotu kada je najavljeno da bi Markes mogao da odsustvuje dva do tri meseca.

Markes nastavlja sa oporavkom, a u poslednjih nekoliko dana obavljene su brojne konsultacije sa lekarima specijalistima.

Odlučeno je da proces oporavka bude modifikovan i sada je cilj da se Mark na stazu vrati kada bude u potpunosti oporavljen i spreman. Procenjeno je da će za to biti potrebna dva ili tri meseca. U Hondi nisu postavili nikakav okvirni rok za povratak šampiona na stazu.

„Bilo je mnogo spekulacija o Markovom oporavku, pričalo se o različitim rokovima posebno nakon druge operacije. Jasno je da je jedini cilj koji imamo da se on oporavi sto odsto. Ne želimo ništa da požurujemo. Kada Mark bude mogao da se vrati i takmiči na svom nivou, tada ćemo razmišljati o tome“, rekao je tim menadžer Honde Alberto Puđ.