Doviciozo napušta Dukati!

Moto GP 15. avg 202013:26 > 13:27
Podeli:
Izvor: Reuters/Heino Kalis

Italijanski motociklista Andrea Doviciozo naredne sezone neće voziti za Dukati, potvrdili su njegov menadžer Simone Batistelja i italijanski tim.

Doviciozo je u Dukati stigao 2013. godine i bio je jedan od najzaslužnijih što se italijanski tim vratio u sam vrh. Ukupno 13 puta se našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja u poslednjih pet sezona, a tri puta je bio vicešampion.

Početkom godine se činilo da je Dovijev ostanak u timu formalnost, međutim, do promene je došlo tokom pauze zbog pandemije koronavirusa. Jedan od razloga je to što Doviciozo nije želeo da pristane na manju platu, a Dukati nije bio voljan da ispoštuje njegove uslove.

Iz italijanskog tima su prethodno u petak objavili da će odluku o Doviciozovoj budućnosti doneti posle trka u Austriji, međutim, Batistelja je u subotu ujutro objavio da je Italijan već doneo odluku.

Saopštili smo Dukatiju da Andrea ne namerava da ostane u timu od naredne godine. Želi da se fokusira na ovogodišnji šampionat, na naredne trke, a recimo da uslovi nisu odgovarajući da bi saradnja bila nastavljena“, naglasio je Batistelja.


Batistelja je takođe istakao da Dukati nije ni uputio zvaničnu ponudu Doviciozu, kao i da se još nije ni došlo do finansija. Menadžer italijanskog motocikliste je pre dva meseca rekao i da je pauza jedna od opcija za vozača Dukatija ukoliko ne dobije ono što želi od tima.

U ovom trenutku, jedino slobodno mesto u fabričkim timovima je u Apriliji, koja je produžila ugovor sa Alešom Espargarom, a čeka ishod žalbe Andree Janonea na suspenziju zbog dopinga. Poslednjih nedelja, pored Dovicioza u vezu sa Aprilijom dovođen je i Kal Kračlou, koji je ostao bez mesta u LCR Hondi.

Dukati je još pre nekoliko nedelja objavio da će Džek Miler naredne sezone voziti za taj tim, a sada ostaje da se vidi ko će mu biti timski kolega. U konkurenciji su Frančesko Banjaja i Žoan Zarko, a spekuliše se i o mogućem povratku Horhea Lorenca iz penzije.