Markes se u četvrtak vraća u Heres

Moto GP 23. jul. 202009:35 > 09:37
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Kako pišu španski mediji Mark Markes će u četvrtak biti ponovo u Heresu gde će probati da vozi na Velikoj nagradi Andaluzije i pored teške povrede i operacije ruke.

Kako su još u sredu pisali mediji u Kataloniji, Mark Markes razmišlja da se vrati na motocikl samo tri dana posle operacije nadlaktne kosti. Njega je u utorak operisao doktor Ćavijer Mir, a upravo je taj hirurg dao i najbolju moguću vest još u utorak da radijalni nerv u Markovoj ruci nije povređen.

Markes u četvrtak leti iz Barselone sa Heres u svom privatnom avionu, a Honda je već potvrdila da će on biti prisutan na Velikoj nagradi Andaluzije piše El Pais. Konačnu odluku o njegovom učešću u trci i treninzima će dati doktori staze „Anhel Nieto“.

Inače u Hondi su najpre rekli da je realno očekivati Markesa da se vrati trkanju na trećoj trci ovogodišnjeg šampionata u Brnu 9. avgusta. 

Problem bi mogao da bude i taj što je Markesov tim još u ponedeljak posle prve trke u Heresu otišao kući. Nije bilo plana da se ekipa vraća u boks ali će zbog Markove želje da ponovo vozi ona verovatno morati ponovo nazad na stazu.