Markes razmatra da vozi u Heresu

Moto GP 22. jul. 202016:38 > 16:43
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Mark Markes je u utorak imao operaciju u Barseloni posle loma nadlaktne kosti. Svetski šampion u motociklizmu navodno razmišlja o tome da se vrati već na Velikoj nagradi Andaluzije koja se vozi baš kao i Velika nagrada Španije u Heresu.

Ovo piše novina „El Periodico de Catalunya“. Novinari saznaju da Mark nije otpisao mogućnost da se pojavi u Heresu i narednog vikenda, a verovatno najbolji signal za povratak je činjenica da radijalni nerv ruke nije oštečen.

Markes će narednih dana još razmisliti da li je u stanju da vozi i da li će biti pametno da se popne na motocikl samo tri dana posle frakture ruke. Markes će učešćem na Velikoj nagradi Andaluzije mnogo rizikovati pa je pitanje da li je spreman na sve to.

 Osmostruki svetski šampion će sa druge strane sigurno želeti da umanji štetu jer je posle prve trke bez bodova u svetskom šampionatu. Kako trenutno stoje stvari svaki bod bi mogao da bude od velike važnosti jer bi šampionat mogao da bude bitno kraći nego obično. Trenutno je 13 trka u kalendaru, a Malezija i Tajland bi mogli da povećaju taj broj na 15.

Markes uglavnom ima mogućnost da do subote odluči kada su na programu kvalifikacije.