Markes možda već u Brnu ponovo na stazi?

Moto GP 20. jul. 202013:49 > 13:50
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Mark Markes doživeo je u prvoj trci sezone prelom nadlaktične kosti leve ruke, a sumnja se i da je došlo do oštećenja nerava.

Mark Markes u utorak će u Barseloni biti operisan i tada će se definitivno znati i o kakvoj se povredi, sem preloma, radi, ali i moći će da se prognozora kada će šampion nazad na stazu.

Ono što je sada sigurno je da Markesa neće biti na drugoj trci sezone koja se takođe vozi u Heresu sledećeg vikenda.

Doktor Mir, načelnik Univerzitetske bolnice u Barseloni, specijalista za perlome ruke i lakta, i lekar koji će operisati Markesa kaže da je cilj da Mark bude na stazi za trku u Brnu.

Povezano

„Cilj je da Mark bude spreman za Brno. Radi se o manjoj povredi, ali Herez je svakako za Marka otkazan. Ukoliko nema povrede nekog nerva, lakše ćemo stabilizovati prelom i Mark će se brže vratiti na stazu“, rekao je Mir.

On je potvrdio da je do povrede došlo nakon direktnog kontakta gume i ruke, kada je Markesa udario njegov motor nakon pada u četvrtoj krivini na stazi Anhel Nieto. Dodao je da se radi o prelomu, ali da on nije komplikovan.

U najgorem scenariju, ako je došlo do povrede radijalnog nerva, Mark će biti van staze tri ili četiri nedelje.

Trka u Brnu zakazana je za 9. avgust, a ukoliko ne bude speram za nju, dakle u slučaju teže povrede, Markes bi mogao da se vrati tek 13. septembra u Mizanu.