FP1: Markes za "trepavicu" brži od Vinjalesa

Moto GP 17. jul. 202010:51 > 11:02
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Održan je prvi slobodni trening za prvu trku sezone u Heresu. Vladajući šampion Mark Markes bio je najbrži, ali veoma blizu završio je zemljak u Jamahi Maverik Vinjales.

Markes je postavio rekord staze odvezavši krug u vremenu 1:37.350. Koliko su vozači ozbiljno shvatili ovaj trening i koliko su mašine dobro pripremljene, dovoljno govori i činjenica da su, pored Španca u Repsol Hondi, još osmorica vozili brže od dosadašnjeg najbržeg vremena kruga.

Veći deo prognoza kao glavnog izazivača promovisala je Maverika Vinjalesa, koji je i na ovom treningu pokazao da ima tempo, pošto je završio na drugom mestu sa samo 24 hiljadita dela zaostatka. Pored dvojice Španaca brže vreme od do ovog vikenda najbržeg kruga staze u Heresu imali su Kal Kračlou, Andrea Doviciozo, Žoan Mir, Džek Miler, Aleks Rins, Pol Espargaro i Iker Lekuna u KTM.

Valentino Rosi završio je kao 13. Brat i timski kolega Marka Markesa Aleks bio je 16. dok je tik iza njega bio Fabio Kvartararo. Inače, čak prvih 19 vozača bilo je u okviru jedne sekunde.

Sledeći slobodan trening na programu je od 14:10 uz direktan prenos na Sport Klubu 2, kao i čitava akcija ovog vikenda. U subotu treći, četvrti slobodan trening i kvalifikacije i u nedelju trka.