Puđ: Prelazak u LCR u Markesovom interesu

Moto GP 14. jul. 202019:17 > 19:27
Podeli:
Izvor: Reuters/Willy Kurniawan

Šef Honde Alberto Puđ rekao je da je prelazak Aleksa Markesa u LCR naredne sezone najbolja moguća odluka za sve strane koje su uključene.

Japanska kompanija je u ponedeljak potvrdila da će Pol Espargaro preći u njen fabrički tim naredne sezone i biti timski kolega Marka Markesa. Espargaro će u timu naslediti mlađeg Markesa, koji će karijeru nastaviti u LCR Hondi uz Takakija Nakagamija, što znači da će Kal Kračlou na kraju sezone koja počinje predstojećeg vikenda ostati bez angažmana.

Mlađi brat osmostrukog svetskog šampiona je mesto u timu dobio posle odluke Horhea Lorenca da se povuče iz šampionata. A pošto još nije dobio priliku da pokaže na motoru kraljevske klase mnogi su odluku da se preseli u LCR sledeće godine okarakterisali preoštrom.

Razumemo da za debitanta, u zavisnosti kakva vam je karijera bila do tada, Repsol Honda nije najbolje mesto u smislu pritiska i zbog toga morate da imate dobre rezultate od prvog dana. A kada se trkate pored osobe kao što je Mark Markes, bez obzira da li vam je brat ili ne, teško je za svakoga. Stalo nam je do Aleksove budućnosti i zbog toga smo odlučili da će kao fabrički vozač više napredovati ako bude u komfornijem okruženju nego u Repsol Hondi, gde je situacija drugačija“, naglasio je Puđ i dodao, „Uzeli smo u obzir da zbog njegovih godina treba da trenira, da mi treba da ga pratimo jer je on vozač koji nas interesuje, ali da u isto vreme angažujemo iskusnijeg vozača za fabrički tim, a takav je Pol Espargaro, koji od sledeće godine odmah može da se bori za bolje pozicije. Verujemo da od ovakve vozačke postave svi možemo da profitiramo, to je bilo najlogičnije“.

https://www.instagram.com/p/CCk42XJFw9U/


Puđ je istakao da Honda nije razmatrala opciju da mlađeg Markesa već ove godine smesti u LCR jer bi to dovelo do pomeranja odnosa u timu koji ima kompleksan vid finansiranja sa više manjih sponzora.

U to vreme nismo želeli da se mešamo u tim Lučija Čekinela tako što bismo uzeli njihovog vozača jer bi to poremetilo njihovu strukturu, a LCR je za nas veoma važan tim koji nam mnogo pomaže“, naglasio je Puđ.

Nova sezona Moto GP šampionata startuje predstojećeg vikenda Velikom nagradom Španije, a akciju iz Heresa ćete od petka moći da pratite na Sport Klubu.