Stoner: "Hondin klinac" me je izbacio iz tima

Moto GP 10. jun. 202010:55 > 10:57
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Kejsi Stoner je obelodanio da ga je 2015. godine Mark Markes uticao na to da ga Honda izbaci sa mesta test vozača. Australijanac kaže da ga Mark nije hteo u ekipi.

Kejsi Stoner se povukao iz MotoGP šampionata 2012. godine i poslednju sezonu je proveo u Hondi. Potom je bio test vozač tog tima u kom je bio Mark Markes.

Kao što znate, imao sam određenu ulogu u Dukatiju. Pokušao sam sa Hondom na početku, ali nekako sam izbačen od strane Hondinog klinca koji se pojavljivao i koji me nije hteo u ekipi„, rekao je Kejsi Stoner.

Stoner je trebalo da bude kolega u garaži Marku Markesu koji je tek dolazio u MotoGP, ali je 2012. godine iznenada rešio da se penzioniše.

 „Morao sam da se povučem sa pozicije test vozača, nisam osetio da mogu da dam timu ono što sam hteo. Znao sam šta vozači hoće, radili smo dobro zajedno ali vozači ne shvataju šta govorim proizvođačima. Vide podatke i veruju šta je ispravan pravac i to ne ide uvek sa vozačima. Radi se o tome da se stalno menjaju stvari na motociklu kako bi on bio unapređen. Bio sam u Australiji, a ne mogu istovremeno da budem i sa timom na sastancima, diskusijama i zato sam se povukao„, dodao je Stoner.

Kejsi se povukao zbog hroničnog umora koji ima veze sa intolerancijom na laktozu.

I dalje mislim da mogu dosta da dam sportu, znam šta je potrebno da se pobeđuje u trkama i mislim da imam još uvek nešto da dam budućnsoti. Međutim mislim da moram da sačekam da prođe hronični umor pre nego što dam nešto više nego što mogu„.