Hamilton: Šumaher i ja u istoj rečenici, nadrealno

Moto GP 17. dec 201902:53 > 02:55
Izvor: Guido De Bortoli/Getty Images for Monster Energy

Luis Hamilton je u 2019. godini došao do šeste titule šampiona sveta u Formuli 1 i naredne godine može da se izjednači sa Mihaelom Šumaherom. Pred novu sezonu i nove izazove Britanac je pričao o izjednačavanju sa legendarnim Nemcem, ali i o mladim vozačima u Formuli 1.

Luis Hamilton ove godine nije dobio nagradu za sportsku ličnost godine koju dodeljuje BBC. On je bio tek drugi iza igrača kriketa Bena Stouksa. Ipak na dodeli nagrada Luis je pričao o poređenju sa Mihaelom Šumaherom.

Povezano

 „Nikad ne gledam rekorde, zaista ne znam zašto. Samo se sećam da sam rastao u Stivenidžu i gledao Šumahera kako osvaja titule. Tako da mi je nadrealno i dan danas da se moje ime satvlja u istu rečenicu u kojoj je njegovo. To je prava čast i nešto na šta smo ja i moja porodica veoma ponosni„, rekao je Hamilton koga očekuje naredne godine oštra konkurencija, a posebno prete mladi vozači.

Ima mnogo mladih vozača sada. Ja sam drugi najstariji vozač u Formuli 1 i nastaviću da tražim nove nivoe, nove visine i da pokušam da podignem lestvicu„, dodao je vozač Mercedesa.

Ovih dana je Hamilton u žiži jer je nedavno vozio Jamahu Valentina Rosija na događaju u Valensiji, a takođe se dosta priča i o tome da bi on mogao jednog dana da vozi za Ferari.