Aleks Markes uz brata u kraljevskoj klasi!

Moto GP 18. nov 201918:47 > 18:59
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Šampion Moto 2 kategorije Aleks Markes ipak će voziti od sledeće sezone u kraljevskoj klasi i to u timu u kojem već godinama titule osvaja njegov brat Mark.

Ovu vest objavio je tim Repsol Honda. Ekipa koju na stazi već šest godina predvodi Mark Markes u kraljevskoj klasi, ostao je bez drugog vozača Horhea Lorenca, koji je objavio povlačenje. Međutim, nije se dugo čekalo na njegovu zamenu.

Iako je osvojio Moto 2 šampionat u petoj sezoni u ovoj klasi, mlađi Markes je najavio da će i narednu godinu voziti u ovoj klasi, a da će tek 2021. voziti u Pramaku. Sa druge strane, licitiralo se ko bi pored Marka mogao da bude drugi vozač i navodno je najbliži tome bio Joan Zarko.

Ipak, dogodio se preokret, za mnoge ipak očekivan i braća Markes će makar u 2020. voziti jedan pored drugog, pošto je Aleks sa Repsol Hondom potpisao jednogodišnji ugovor. Pored titule u Moto 2 konkurenciji Aleks ima i titulu u Moto 3, baš kao i njegov brat, koji je u međuvremenu nanizao šest šampionskih lovora u kraljevskoj klasi.