Stariji Markes o spasavanju mlađeg: Nadmašio me je

Moto GP 19. okt 201913:37 > 13:42
Izvor: MotoGP

Vozač Repsol Honde Mark Markes rekao je za potez svog mlađeg brata Aleksa na trećem treningu pred Veliku nagradu Japana Moto2 kategorije da je izveo spasavanje motora kakvo se viđa jednom u životu.

Mlađi Markes je lansiran sa svog motora u teškim uslovima, ali nije pao sa njega, već se sve vreme držao i uspeo da se zaustavi na startno-ciljnom pravcu staze „Tvin Ring Motegi“. Na taj način, Aleks je podsetio na Marka, koji je poznat po neverovatnim spasavanjima poslednjih godina, a stariji brat je bio oduševljen mlađim ovoga puta.

Nadmašio me je. Da sam ja to uradio prošle godine, dislocirao bih rame“, rekao je Markes, čime se osvrnuo na povredu svog levog ramena prošle godine, zbog čega je morao na operaciju, „Gledao sam 50 puta snimak i nije mi dosta. Takve stvari se dešavaju jednom ili dva puta u životu. Spasao ga je i potencijalne povreda. Voleo bih da sam mogao da vidim njegovo panično lice ispod kacige“.

Aleks je trenutno na dobrom putu da porodici Markes omogući dvostruko slavlje ove sezone. Mark je već obezbedio titulu u kraljevskoj klasi, dok on ima 40 bodova prednosti u odnosu na Augusta Fernandesa četiri trke pre kraja sezone u Moto2. Mladi Španac je bio četvrti u kvalifikacijama, pol pozicija je pripala Luki Mariniju iz Skaj VR46 tima, ispred Fernandesa.

Takvo spasavanje možete da izvedete samo ako ste dodatno koncentr4isati. Za njega je ovo važan period u borbi za titulu, pa je potpuno koncentrisan jer želi da je osvoji. Imao je sreće, ne zbog samog spasavanja, već jer su ga snimili na veoma dobar način, čak i usporeno, pa će snimak moći da čuva“, rekao je Markes.

Stariji Markes je osvojio pol poziciju u Motegiju i njega trka u nedelju čeka od 8 časova, dok će se mlađi na stazi naći sat i 40 minuta ranije. Kompletna akcija počinje u 5 časova i moći ćete da je pratite na Sport Klubu 1.