Aragon je Markesov, Doviciozo odličan do drugog mesta

Moto GP 22. sep 201913:36 > 13:45
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Pobednik trke za Veliku nagradu Aragona, 14. u ovogodišnjem Moto GP šampionatu je vozač Honde Mark Markes.

Mark Markes pobednik je Velike nagrade Aragona. Na najboji način je vozač Honde obeležio jubilej i 200. trku u šampionatu.

Drugo mesto pripalo je vozaču Dukatija Andrei Doviciozu koji je dva kruga pre kraja u borbi za drugo mesto obišao Maverika Vinjalesa. Vinjales još nije ni shvatio šta se dogodilo kada ga je pretekao i Džek Miler koji je na kraju na svom Dukatiju došao do trećeg mesta, a Vinjales i Jamaha morali su da se zadovolje četvrtom pozicijom.

Markes je bio dominantan i u kvalifikacijama, a u samoj trci se odvojio već nakon starta i do kraja se nije osvrtao.

Maverik Vinjales nije najbolje startovao što je Markes odlično umeo da iskoristi i da već na startu svima stavi do znanja da neće biti lak zadatak da mu se oduzme pobeda u Aragonu. Nakon velike borbe i izborene druge pozicije, Vinjales je u poslednja dva kruga ipak ostao bez podijuma. 

Odličnu trku vozio je Andrea Doviciozo koji nije briljirao u kvalifikacijama, ali je tokom trke odlično napredovao i uspeo da izbori mesto na podijumu.

Videli smo nekoliko zanimljivih borbi za pozicije, a na kraju su se među pet najboljih našli Maverik Vinjales na četvrtom i Fabio Kvartararo.

Prvih deset u Aragonu su kompletirali Kal Kračlou, Aleiš Espargaro, Valentino Rosi, Aleks Rins koji je tokom trke imao kaznu dugog kruga i Takaki Nakagami.

Šampionat se nastavlja 6. oktobra Velikom nagradom Tajlanda.