Puđ: Lorencu nedostaju hrabrost i volja

Moto GP 11. sep. 201921:50 > 21:52
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Šef Repsol Honde Alberto Puđ rekao je da veruje da problemi Horhea Lorenca na modelu RC213V nisu do njegove tehnike.

Lorenco je ove godine stigao u japanski tim, ali još se nije navikao na novi motor. Iako je propustio četiri trke zbog povrede, na preostalima nije blistao i nijednom se nije našao među najboljom desetoricom. Uz to, dok je odsustvovao pojavile su se informacije da je Dukati zainteresovan da ga vrati u svoje redove, ali je Španac potom najavio da će ispoštovati svoj dvogodišnji ugovor.

Za Horhea je sve kao novi početak, ali on mora da želi to, bude željan i motivisan. Mora da bude voljan da rizikuje i da prihvati da u ovom sportu možete da se povredite. To je kao da neko uskače u ring. Ne smatram da je Lorencov problem njegova tehnika, već hrabrost i volja. Voleli bismo da ga vidimo da na Hondi bude brz kao što je bio na Jamahi, to bi bilo ostvarenje sna“, naglasio je Puđ u zvaničnom podkastu Moto GP šampionata.

Puđ je istakao da Honda nije razmatrala to ko bi mogao da zameni Lorenca u slučaju da on odluči da raskine ugovor na kraju ove godine.

Ako odluči da raskine ugovor za drugu sezonu, što je nešto što ne želimo, pošto Honda nije spremna da ga zameni. Nismo ni razmatrali opcije. Ali, ukoliko bude takav slučaj, reagovaćemo i tražićemo opcije, iako neće biti sjajne“, istakao je Puđ.

https://www.instagram.com/p/B1mDFADIFpO/

Francuski motociklista Žoan Zarko je slobodan agent za narednu godinu, pošto je odlučio da napusti KTM već posle jedne sezone. Puđ je, međutim, negirao da bi Zarko mogao da završi u Hondi, pošto je već odbio ponudu da bude timski kolega Marka Markesa.

Ponudili smo Zarku mesto u timu, ali je on odbio. Posle toga je došao i izvinio se, a takođe je i otpustio agenta koji me nije obavestio o svim detaljima. U tom smislu je ispao džentlmen i nema problema između nas. Ali, ne razmišljamo o njemu jer je Lorenco naš vozač“, rekao je Puđ.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja predstojećeg vikenda Velikom nagradom San Marina i Riminija, uz direktne prenose na kanalima Sport Kluba od petka do nedelje.